Safe Tool Storage

Har ni drabbats av verktygsstölder? Ni är inte ensamma, 2018 anmäldes mer än 5000 verktygstölder till ett värde över 2 miljarder. Förebyggande mot stölder är skalskydd - larm - insatstid, men tyvärr har det inte funnits något skalskydd värd namnet på marknaden i prisnivå med värdet som ska skyddas. 

För att möta marknadens olika behov finns nu produkten STS att köpa, leasa (SVEA Ekonomi, 60 månader) eller att vi hjälper er med lämpligt uthyrningsföretag. Det finns ett stort antal tillval att välja eller om ni vill lösa det på egen hand.

Ni kommer erhålla en produkt med dubbla skalskydd och som tillsammans med larm och vaktbolag ger den trygghet och säkerhet alla är berättigade till. Med rätt försäkingsbolag kan ni t o m få självriskbefrielse!

För mer information, se produktinformationen nedan eller kontakta Michael Andersson på +46 730 57 73 00 alt föDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Unikt uppdrag för bevarande av ett världsarv - Göta Kanal!

2017 fick vi som lokalt "konsortie" det hedervärda uppdraget att utföra ombyggnationen av hamnbassängens nya kaj i Sjötorp. Utförande-entreprenaden ansvarade Mark & Bygg AB för och Rosander Byggprojekt AB var UE för uppbyggnad av mur tillsammans med lokala företagare. 

Right & Bright AB & Rosander Byggprojekt AB tog hand om projekt- & produktionsledning, administration, inköp och dokumentation medans Björn Larsson, Erik Malmsten, Martin Jern, Skagerns Maskin m fl skötte utförandet.

Ett lyckat koncept som vi ska jobba vidare med för stora, avancerade projekt!


eFStore - Först ut med vår nya anläggning, Volvo Bil AB!

Vad passar bättre än att starta etablering av den nya produkten i Sveriges fordons"vagga" - Torslanda.

Stationen är för tankning av den egna fordonsflottan som går igenom deras egna nya anläggning. Uppdraget har varit ett samarbete mellan beställare Volvo Bil AB som själva hållt med markentreprenad,  pump, terminal och nivågivning, ELPM AB (installationer och el), Töreboda Svets AB (eFStore) och Right & Bright AB (projektledning).

Stationen är på 30m3 och är jämnt fördelad för diesel och bensin.

Vi tackar Volvo Bil AB för ett gott samarbete!


Stålentreprenad - Billingsskolan

2017 fick Töreboda Svets AB uppdraget att i samverkan med Asplunds Bygg AB och konstruktör VBK, projektera, tillverka och montera stålstommen till Billingsskolan i Skövde. En komplicerad lösning med kombinerad stålstomme, deltabalkar, prefabväggar och hålbjälklag. Ovanpå detta oculus med osymmetriska vinklar för ljusinsläpp. 


eFHouse - Vänerenergi

2017 fick vi i uppdrag av Vänerenergi att tillverka en kompletteringsbyggnad för extra panncentral till Lyrestad värmeverk. Valet föll på vår nya containerlösning eFHouse.

En konstruktion som är tillverkad enligt SS EN 1090-2 (detta saknar traditionella fraktcontainer) och ger möjlighet till kundanpassade lösningar som t ex i detta fall dockning mot befintlig byggnad. Med hjälp av vårat avtagbara tak kan panna lyftas i och ur efter behov.

Anläggningen är isolerad och med underhållsfria innerväggar, uppställning kan göras både på gjuten platta eller stödplattor. 

Den är målad  på blästrad yta vilket ger bättre rostskydd som är ett stort problem med traditionell container.


Specialcisterner

Vi har haft ett antal intressanta projekt vad gäller specialcisterner.

Oftast finns krav på invallning, inbyggnad, isolerade, kompletterad för andra media eller cisterner för specialmedia.

Att ta hänsyn till i dessa projekteringar är byggregler (SS EN 1090), miljöregler, olika föreskrifter (t ex från MSB), vätskors densitet, brandegenskaper och vilken typ av rostskydd som passar just den vätskan.

Vi kan även hjälpa till med markentreprenader och har goda kontakter för montage på plats, installationer och frakter.


Trädgårdssmide - Sötåsens naturbruksgymnasium

Vi fick uppdraget att tillverka och montera trädgårdssmidet till nysatsningen på Sötåsens naturbruksgymnasium.

Detta är ett område som växer på många olika områden, både offentliga sektorn som parker och dylikt men också hos privatpersoner och deras trädgårdar.

Här är det bara fantasin som sätter gränser. 


Flygcisterner - Jet A1

Här visas den nya flygcisternen för ambulanshelikopern som flyger från Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Beställare är Skövde flygplats och produkten är framtagen i samarbete mellan JD Cisternkontrol som säljer produkten och Töreboda Svets som tillverkar cisternen.

Beroende på ändamål finns olika typer av lösningar, allt från stora cisterner t ex 100m3 i depåer till flyttbara lösningar i 5-10m3.

Kunder har varit allt från flygplatser, försvaret till bränslebolag.

Hör gärna av er så hjälper vi er med kontakter och lösningar.